Wolichu Wachu, Guji'nin Uraga bölgesinde Haro Wachu idari birimine bağlı bir yıkama istasyonudur. Uraga, Guji'nin yeni kahve üreten bölgelerinden biridir, bu bölge daha önce çok soğuk olduğu için sadece son 10 yıldır burada üretim sağlanmaktadır. Bölgedeki rakım, zirvede 2100 ile 2350 metre arasında değişmektedir. Bu yıkama istasyonu, Güney Etiyopya çevresinde başka yıkama istasyonları da bulunan Haileslassie Ambaye'ye aittir. Yıkama istasyonu, bölgedeki küçük üreticilerden kahve kirazlarını satın alır ve bu üreticiler genellikle yerel orman içinde 0,5 ila 3 hektarlık araziye sahip organik gübreyle üretim yapan küçük çiftçilerdir. Bölgede farklı kahve türlerinde üretim sağlanır, bazı türler doğal yollarla adapte olmuş ve diğer tür seçimler ise Jimma Tarımsal Araştırma Merkezi tarafından sağlanıyor. Wolichu Wachu yıkama istasyonuna teslim edilen kahve ayıklanır, su altında fermente edilir, yıkanır ve 24 saat boyunca yükseltilmiş seralarda kurumaya bırakılır. Son işlem olarak 14 gün güneş ışığı altında kurumaya bırakılır. Bu tesiste ekip, kahve kirazların kalitesi konusunda çok seçicidir, yalnızca en olgun kahve kirazlarının satın alındığından emin olup kurutma işlemi aşamasında ise yavaş bir süreç izlerler.

ÜreticiHaileslassie Ambaye
ÇiftlikWolichu Wachu
TürBourbon
İşlemYıkanmış
Rakım2100 - 2350
BölgeUraga, Guji
TedarikçiFalcon Specialty
Hasat2019

Tadım Notları

Limon otu, bergamotlu çay, frenk üzümü

Teknikler