Kahve |
Su Miktarı |
Derece |
Süre |
22 g |
300 ml |
80-85 C |
3:00 - 3:30 dk. |
Hazırlanış
- Espresso'dan biraz daha kalın olacak şekilde 22 gr kahve öğütün.
- Mokapot’un alt haznesini işaretli yere kadar 80-85C’lik suyla doldurun.
- Kahve konulacak hazneyi alt kısma yerleştirin.
- Kahveyi içine doldurun ve düz bir zemin oluşturacak şekilde hafifçe sallayın ve parmağınızla düzleyin, asla bastırmayın.
- Üst kısmını yerleştirin. Alt kısım sıcak olacaktır dikkat edin.
- Kapağını açık bırakın.
- Orta kısıklıktaki ocağın üzerne koyun.
- Kaynamaya başladığı anda iyice ıslatılmış soğuk bir havlu ile ocağın üzerinden alın ve soğutun.
- Acılaşmaması için hiç vakit kaybetmeden bir fincana alın.
- İster sıcak su ile deriştirerek, ister sütle isterse de olduğu gibi için.