Andres Godolfredo Cano, Huehuetenango şehrinin San Antonio Huista bölgesindeki ikinci nesil kahve üreticilerinden. Tarlasındaki üretim süresince, sadece olgunlaşmış kahve kirazlarının toplanmasına özen gösteriyor. Aynı gün içinde işlenip kahve çekirdeğinin meyvesinden ayırılmasını sağlıyor. Sonrasında kahveleri 36 saat fermente edip süreci gözledikten sonra kahveleri yıkıyor ve tezgâhlarda 4 gün güneşte kurutuyor. Kahvelerin serin ve kuru depolarda dinlendirilip kurutulması, sınıflandırılıp paketlemesi ve ihracata hazırlanması için toplama fabrikasına gönderiyor.

Andres'in tarlasının ismi, Buena Vista, güzel manzara anlamına gelmektedir. Tarla ismini San Antonio Huista dağının en yüksek irtifasında bulunması sebebiyle almıştır. Andres, tarlasına ulaşmanın yürüyerek 2 saat 40 dakika (bi’ sigara içimlik) mesafede olduğunu ve sabah güneşin doğuşunu buradan muhteşem göründüğünü aktarmaktadır.

Andres'in 10 sene önce çalıştığı sebze tarlası satışa çıktıktan sonra burayı satın alıp kendisi bakmaya başlamış. Andres " Hayallerim gerçek olmuştu artık çalışıp kahve endüstrisinin bir parçası olacaktım." diye açıklıyor.

Gelecekte bizleri neler bekliyor?

Andres gelecekte kendisini daha fazla eğiterek farklı işlem yöntemleri ile kahve üretmek istiyor.

Üreticinin düşünceleri

“Ben gençken çok çalıştım ve aklımda sadece bir gün kahve üreticisi olmak vardı. Şuan hayalime ulaştım ve motivasyonum çok yüksek. Tarlamda her gün sabahtan akşama kadar çalışıyorum. Kahve benim tutkum ve daha iyi kahve ağaçlarım olması için çekinmeden yatırım yapmaya devam ediyorum. Çalışmaya devam ettiğim sürece kahve üretmeye devam edip yeni nesillere örnek olmak istiyorum ki onlar da üretebilsin.” diyor, Andres.



Çiftlik: 23,6 hektar
Yıllık üretim: ~5.000 kg
Yağış: 2.300 ml
Sıcaklık: 18 - 24ºC
Su kaynağı: doğal kaynak
Gölgelik ağaçlar: Inga ve Gravilea

ÇiftçiAndres Godolfredo Cano
ÇiftlikBuena Vista
TürCaturra ve Bourbon
İşlemYıkanmış
Rakım1.750 - 1.820 m
BölgeHuehuetenango
ÜlkeGuatemala
TedarikçiTWCS
Hasat2020

Tadım Notları

fındık, kakao, kırmızı elma

Teknikler